Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Πρώτη μας με φόνο.. εξ αμελίας(!) πρόσφυγα.


Πρώτη μας και ήλπιζα να αρχίσω με κάτι όμορφο. Και αν όχι όμορφο έστω ελπιδοφόρο.

Αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον όμως ήταν ότι ενώ χάθηκε μία ακόμα ψυχή, στην τηλεόραση, -που αποτελεί το απόλυτο μέσω (παρα)πληροφόρησης- δεν έγινε ούτε θέμα.
Νωρίς προχθές το πρωί, αστυνομικοί σταμάτησαν τον Μπέμπερ Χαν, 27χρονο Πακιστανό πρόσφυγα για τακτικό έλεγχο άδειας παραμονής. Μία τέτοια δεν βρέθηκε πάνω του και έτσι προσκομίστηκε στα Νέα Κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.
Ωρες αργότερα αισθάνθηκε αδιαθεσία και έτσι επισκέφτηκε τους Μ.Κ.Ο. γιατρούς των κρατητηρίων οι οποίοι θεώρησαν ότι δεν είναι απαραίτητη η νοσηλία του σε νοσοκομείο. Ο Πακιστανός πρόσφυγας, κατά τις 1:20 μ.μ. αισθάνθηκε και πάλι αδιάθετος και με μία 2η γνωμάτευση των γιατρών κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του (!) -λες και παίζουνε με κάποια κούκλα εξάσκισης επαγγέλματος και όχι με μία πραγματική ζωή-.
Το ασθενοφόρο έσπασε κάθε ρεκόρ αργοπορίας φτάνοντας στη Δ.ΑΛ.Α μόλις στις 3 μ.μ για να διαπιστωθεί απλά ο θάνατος ώρα αργότερα στο νοσοκομείο με την νεκροτομία να περιμένουμε να μας δώσει τα πρώτα στοιχεία περί των λόγων που πέθανε.
Έρευνα διεξάγει και η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής για τυχόν έκτρωπα (!)

Για το γεγονός αυτό παραπονέθηκαν -δεν κάνουν εξ'άλλου και κάτι άλλο- δημοτικοί σύμβουλοι, ο δήμαρχος Ελληνικού και άλλοι. Κανείς δεν αναφέρθηκε όμως και στους 8 συγκρατούμενούς του οι οποίοι επειδή διαμαρτυρήθηκαν για ότι συνέβη μπροστά στα μάτια τους, αντιμετωπίζουν και την κατηγορία προσπάθειας απόδρασης (!)

Το γεγονός αυτό γίνεται ακόμα πιό τραγικό αν αναλογιστεί κανείς τον κεφαλικό φόρο που έχει βάλει σε νόμιμους -κατά τους νόμους τους- μετανάστες και Έλληνες πολίτες η κυβέρνηση, ενώ για τους πρόσφυγες αυτούς την περίοδο 2007- 2013 θα αποκομίσει συνολικά σε 2 δόσεις από την Ε.Ε. 504,9 εκ. €.

(!) Αναρωτιέμαι αν σκάγανε 2000 € (ποσό που αντιστοιχεί στον συνολικό αριθμό με έναν Μ.Ο. στον κάθε πρόσφυγα που μπαίνει στον ελλαδικό χώρο) στον υπεύθυνο -όποιος και να είναι αυτός- εξ'αιτίας του οποίου το ασθενοφόρο αργοπόρησε 1μιση ώρα, αν θα αργούσε σε αυτή την περίπτωση.