Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Αλβανία, ένα εθνικιστικό κράτος που δολοφονεί τα παιδιά της.


Οι μέρες στα Βαλκάνια δυσκολεύουν. Νυχτώνει όλο και νωρίτερα και όλο πιό πολύ θυμίζουν εκείνες τις μέρες πριν τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο που ο ένας αδερφός σκότωνε τον άλλον αδερφό του για να διασφαλίσει διαφυγή.
Ίσως δεν βρισκόμαστε ακόμα στα πρόθυρα κάποιου ένοπλου αγώνα, στην ευρώπη έστω, όμως η Εθνική οργή ως ότι πολυτιμότερο αφού η αξιοπρέπεια πιά δεν λαμβάνει χώρο πουθενά, οξύνει τον φασισμό, την ξενοφοβία και την μη αποδοχή των παιδιών της και των αδερφών μας. Όπως και τότε λοιπόν.
Από την Εθνικιστική Σερβία με το 73% του πληθυσμού να μην θέλει να δικαστεί ένας "εθνικός ήρωας", δολοφόνος 8000 και περισσότερων ακόμα ψυχών μέχρι την Αλβανία της μετά-κομμουνιστικής δικτακτορίας που οδηγείται σε μία εκούσια άμεση δικακτορία, η οποία επικροτείται και από τους δικούς τους "εθνικούς ήρωες", τους Αμερικανούς, με αποτέλεσμα στις 21 Γενάρη την δολοφονία εν ψυχρώ 3 ατόμων και την Αλβανική κοινωνία να μην αντιδρά αφού ο Μέγας Δικτάτωρ Σαλί Μπερίσα μίλησε και δικαιλόγησε τη δολοφονία των ατόμων αυτών, με ότι ήταν "ΑΛΗΤΕΣ". Ο χαρακτηρισμός αυτός έγινε μέσα στη βουλή, πριν καν περάσουν 24 ώρες από τη δολοφονία τους. Ας διαβάσουμε σε ελεύθερη μετάφραση το δίπλα κείμενο, των μεταναστών Αλβανών στην Ελλάδα, οι οποίοι προσπαθούν έστω και από μακρύα να ξυπνήσουν τους συμπατριώτες τους για το τι έρχεται..

"Ενώ στην αλβανική κοινωνία οι πληγές δεν έχουν κλείσει από την εξέγερση του 1997, η πλειοψηφία του λαού υποφέρει από εξεφτελστική οικονομική κατάσταση, όπου ο πλούσιος γίνεται πλουσιότερος και ο φτωχός, φτωχότερος. Η μαφιόζικη δικτακτορική κυβέρνηση Μπερίσα (Berisha) δίνει το τελειωτικό χτύπημα, εκτελώντας με ψυχραιμία που χαρακτηρίζει ένα δικτακτορικό κράτος, τρείς συμπατριώτες μας διαδηλωτές και τραυματίζει δεκάδες άλλους στην διαμαρτυρία της 21ης Γενάρη του 2011.

Ο πραγματικός ένοχος αυτού του συμβάντος είναι το διαστρεβλωμένο πολιτικό σύστημα και ο πειραγμένος κρατικός μηχανισμός που βρίσκεται στην υπηρεσία των καπιταλιστών και ενός μικρού, πολυχρήματου μέρους του πληθυσμού.

Η πραγματικότητα είναι πως χιλιάδες εκ των οποίων διαδήλωσαν, είναι άνθρωποι που δεν μπορούν να βρούν διέξοδο από την γεμάτη βάσανα και μιζέρια ζωή τους.

Είναι άτομα διαλυμένα από τα οικονομικά προβλήματα και απογοητευμένοι από τις υποσχέσεις των συμφεροντολόγων πολιτικών.

Η αλβανική κοινωνία ξέρει πως η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει ούτε από την κυβέρνηση, αλλά ούτε και από την αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να αλλάγει λόγω των διεφθαρμένων τοκογλύφων και πολιτικών οι οποίοι εμπνέονται από τα ιδανικά που χρήματος και της οικονομικής εξουσίας.

Η κατάσταση στην Αλβανία δεν μπορεί να αλλάξει αφού η κοινωνία εξιδανικεύει την εξατομίκευση και την προσπάθεια για προσωπική εξουσία, το χρήμα πάνω από την ανθρώπινη ζωή, τη διάσπαση της κοινωνικής ζωής και την εκδίκηση πάνω στην ταξική και κοινωνική αλληλεγγύη.

Η αυτοοργάνωση των μαζών και η ανεξάρτητη εξέγερση, από την οποία μπορούν να εμφανιστούν νέες κοινωνικές πολιτικές, με ανθρωπιστικές και αλληλέγγυες ιδέες, μπορεί να αλλάξει την πολιτική κατάσταση στην Αλβανία, μπορεί να αλλάξει τη ζωή χιλιάδων πολιτών και να δώσει ένα τέλος στη διαφθορά και την άγρια εκμετάλλευση για την απόκτηση μία αξιοπρεπούς ζωής, ελεύθερης και ισότιμης."

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ

Το forum των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα

http://feshgroup.blogspot.com